Mrt

Öğrencilerimizin çeşitli nedenlerle okul devamsızlıklarını önlemek, sebeplerini öğrenerek çözüm üretmek, devamsızlıktan sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencileri tespit ederek önlem almak amacıyla okulumuz tarafından bazı faaliyetler hayata geçirilmiştir.

Bu kapsamda okul yönetimi, rehberlik öğretmeni, sınıf rehber öğretmeni, öğrenci koçu tarafından velilerimize ziyaretler yapılmış, devamsızlık nedenleri anketi uygulanarak sonuçlar analiz edilmiş ve gerekli görülen öğrenciler rehberlik servisi ile görüşerek sorunun büyümesi önlenmeye çalışılmıştır. Ev ziyareti yapılamayan veya okulumuza gelemeyen bu öğrenci velileri ile telefonda görüşülmüştür. Ayrıca Günlük olarak velilerimize devamsızlık mesajı gönderilmektedir.

Mrt

Öğrencilerimizin, yaşadıkları şehri daha yakından tanımaları ve kültürel miraslarımız konusunda öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla "Şehrimi Tanıyorum Etkinlikleri" yapıyoruz.

Her Hafta Sivas'ta bulunan tarihi öneme sahip mekanları dersimizin bir bölümünde öğretmenlerimizin eşliğinde tanıtıyoruz. Bu kapsamda; Divriği Ulu Camii, Şifaiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Gök Medrese ve Buruciye Medresesi tanıtımı yapılmış olup, sonraki haftalarda tanıtımlarımız devam edecektir.

Mrt

Öğretmen Gelişim Planı çerçevesinde öğretmenlerimiz tarafından branşlara göre e-içerik hazırlama, geliştirme çalışmaları yapılmıştır. Bu kapsamda çalışmalarda bulunan edebiyat, matematik ve tarih öğretmenlerimiz hazırladıkları materyallerin sunumunu yaparak EBA'da paylaşım yapılması hakkında bilgilendirme yaptılar.

Mrt

İlahi koromuzda görev alan, camilerde imamlık-müezzinlik yapan, çeşitli etkinliklerimizde ilahi ve kaside okuyan öğrencilerimizin okuma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla İlçe Müftülüğü'nde görevli olan ve TRT-1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında ilk 8'e giren Muhsin KARA hocamız öğrencilerimize ses eğitimi verdi.

Mrt

9-C Sınıfından Enes Hidayet ÖZKAYA isimli öğrencimizin velisi evinde ziyaret edildi. Ziyarete 9-C Sınıfı rehber öğretmeni Büşra ÇAKIR, Meslek Dersleri Öğretmeni Ayşe TAŞÇI ve Müdür Yardımcısı Mücahid ELKATMIŞ katıldı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıldönümü dolayısıyla öğrencilerimiz Şarkışla Şehitliğini ziyaret ettiler, şehitlerimiz için dualar okudular. Yine bu kapsamda kahraman şehitlerimiz için yazılan şiirler öğrencilerimize yapılan programda okutulmuştur.

Mrt

Şubat Ayı Örnek Öğrencisi 12/B sınıfından Enes DEYNEK isimli öğrencimiz seçilmiştir. Kendisine belge ve çeşitli hediyeler verilmiştir. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Yatılı Hafızlık Kursunda eğitim gören öğrenciler ile öğle yemeğinde bir araya geldik. Yemek programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mevlüt ERGEN, okul müdürümüz Süleyman SİPAHİ ve müdür yardımcılarımız katıldı.

Mrt

"1-7 Mart Deprem Haftası" dolayısıyla 5 Mart Perşembe günü okulumuzda ve pansiyonumuzda tahliye tatbikatı yapıldı.

Okulumuzdaki tatbikata 5 idareci, 10 öğretmen, 3 personel ve 230 öğrenci katıldı.

Panyonumuzdaki tatbikata 1 idareci, 3 öğretmen, 1 personel ve 161 öğrenci katıldı.